måndag 9 maj 2011

Med tanke på Polen och Treblinka…

Ja, vi ska ju till Polen om några dagar. Vi ska besöka Bialowieza och Biebrzanski National Park samt Treblinka koncentrationsläger. Och nu imorse kom jag att tänka på romerna som kom till Öland i höstas.
Först och främst attityden mot dem var något som jag störde mig på. Det verkar som om folk omkring mig är/var smygrasister bara för att dem här romerna kom dit oannonserat.
Som jag ser det så har alla människor rätt att leva, och då skiter jag fullständigt i vad folk tycker och tror om vissa människo. Bara för att dem ser ut som dem gör, deras sexuella läggning, vilket folkslag dem tillhör så har ingen rätt att döma dem på förhand!
När det kom till romerna som stod utanför Köpstaden och sjöng och spelade musik så tyckte folk det var för jävligt.Men hade en trubadur med svenskt ursprung och svensk dialekt stått utanför då hade det minsann varit ett annat ljud i skällan. Till och med min egen pappa tyckte dem kunde hålla sig någon annanstans. Dem stod och tiggde pengar, och det gav inget bra intryck ansåg han. Då fick jag nog, jag exploderade. Jag sa att dem har precis lika mycket rätt att stå där och sjunga och spela musik som någon svensk trubadur. Dem behöver också pengar till mat, dem stod för fan på campingen där dem bodde och letade i soporna efter mat! Jag skulle mer än gärna ha gett dem en hundralapp eller två bara för att dem skulle få mat i magen för dagen. Då blev pappa tyst, han kunde inte hitta något motargument till det jag sagt. Jag vann. Ett-noll till mig!
Jag blir riktigt äcklad av folks attityder mot andra människor ibland.
Bara för att dem kommer från ett visst land, ser ut på ett visst sätt, klär sig på ett visst sätt, så har vi fan inte rätten att döma dem på förhand! Punk och slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer mottages tacksamt! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...